Het eerste nest

De voorbereiding

 

De pups zijn geboren. En dat begon in de nacht van 5 op 6 juli. Wij wilden Lotta niet meer de trap op laten lopen daarom ging Cindy bij Lotta slapen in de puppie-ren. Dezelfde nacht kreeg Lotta der eerste weeën, ze had namelijk haar bench drastisch verbouwd. Haar kleed lag voorin en het onderlaken was verscheurd. Voor ons dus een teken dat ze op punt was om te gaan bevallen.

De eerste weeën, en de eerste…

Eenmaal dat we allemaal beneden waren, begon Lotta een beetje te piepen, te draaien en rond te lopen. Half 6 vroeg Cindy aan Ronald of hij het eten wilde klaar maken, we zouden na een lange tijd eindelijk weer eens shoarma gaan eten. Ronald sprong van de bank en liep eerst even langs Lotta. Hij vond dat Lotta raar aan het doen was en hij vertrouwde het niet, vervolgens namen we contact met Natasja Hagemeijer, Coen Huisman en Linda van Andel. Coen was direct in de auto gesprongen richting ons om ons te helpen. We hadden contact met Linda via Skype. De camera op Lotta gericht. Terwijl Coen nog onderweg was had ze al een paar persweeën gehad. En ongeveer 20 minuten later was de eerste pup daar. Met behulp van Linda konden wij bepalen dat het een reu bleek te zijn,Een Black and Tan. Linda zei “daar heb jij je Black and Tan, Ronald”. Wij moesten daar om lachen, Ronald wilde voor dat we Lotta hadden namelijk een reu, Black and Tan. Niet veel later had Ronald de IJslandse vlag buiten gehangen.

Pup 2 en 3

Een paar minuten later stond Coen voor de deur. Hij kwam er direct bij zitten. Hij had wat makkelijkere kruiken meegenomen dan dat wij hadden, dus Ronald werd verder aan het werk gezet om die kruiken te vullen met warm water.
Ondertussen had Lotta wederom persweeën en het duurde maar een paar minuutjes en daar was pup nummer 2. Wederom een reu, maar dit keer een Sable kleur. Zijn naam was ook al snel bekent, namelijk Gretar.
Lotta had beide pups verzorgd en lieten Cindy en Coen toe om hun even af te drogen en te wegen. De puppen werden na het afdrogen en wegen meteen bij de tepels gelegd om wat te drinken. Toen hadden we heel even rust.
Een klein half uur later had ze wederom weer persweeën. Toen ging heel snel. Na amper de tweede perswee gehad te hadden was de derde pup al geboren.
“Duidelijk een Sable” zei Coen meteen. Lotta dook er meteen op de pup om hem schoon te maken en te verzorgen, dus even afwachten of het een reu of een teef was. Cindy probeerde de pup te bekijken maar Lotta vond de pup nog niet schoon genoeg dus nog even wachten. Na een vijftal minuten mocht Cindy dan eindelijk even kijken wat het nou was. Ja hoor, nog een reu. De derde reu krijgt de naam Muni.

 

De pauze

Koen vroeg daarna of we ook voor onszelf gingen zorgen. We hadden kleine flesjes water staan, maar nog niks gegeten. Maarja je gaat niet tijdens de bevalling een uitgebreide maaltijd maken. Dus Ronald werd naar de super gestuurd om even krentenbollen te halen. Hij kwam bij de kassa en er was 1 man voor hem. Ronald vroeg netjes aan de man; “ Mag ik even voor, ik zit middenin een bevalling.” De man wist niet hoe gauw hij zijn boodschappen naar achteren moest trekken om ruimte te maken. 15 minuten later was hij alweer thuis. Er bleek in die tussentijd niet veel gebeurt te zijn. Dus er werd even wat gegeten en gedronken.
Lotta was ondertussen flink bezig met het verzorgen van de drie puppies.

En daar is eindelijk nummertje 4

Na ruim 3 kwartier was er weer een perswee. Het duurde dit keer iets langer dan Gretar en Muni. Maar een dik kwartier later was daar dan het vierde pupje. Een zwarte dit keer. Koen zag meteen dat het om een teefje ging. Cindy zei meteen heel trots “daar hebben we Litla”. Na het schoon en droog maken met behulp van Coen en Cindy werd ook zij bij haar broers gelegd.

De laatste in zicht?

10 minuten na Litla was er weer een perswee. Na 30 seconden nog 1 en dat herhaalde zich nog 2 maal en toen was het vijfde pupje al geboren. Het bleek wederom om een reu te gaan. De kleuren waren duidelijk, Sable. De naam duurde iets langer, want we hadden eigenlijk geen namen meer, maar meer optionele namen. Cindy zei: “Had jij niet de naam Bjarki?” Ronald zei meteen; “ Ja! Dat vind ik wel een leuke naam inderdaad!” Bij deze is de naam van pupje 5, Bjarki.

Toch nog een verrassing!

Ronald was kapot en moest even liggen. Hij had zijn kussen nog niet gezien en viel al in slaap. Cindy en Coen snapte dat hij kapot was aangezien hij de dagen ervoor flink veel had gewerkt. Cindy en Coen deden het even rustig aan. Coen ging zelfs bij de tv zitten. Na een klein kwartier zei Coen: “Dit kon nog wel is de laatste pup geweest zijn”. En vroeg aan Cindy, “Als jij alvast een sopje maak om de werpkist schoon te maken, let ik even op Lotta en de pupjes”. Cindy kwam een beetje beteuterd in actie, want er waren er toch 6 gezien op de röntgen? Sopje gemaakt en al terug lopend zei Coen: “Zet maar even weg want er is nog een perswee”. “Wat zeg je, Coen?” vroeg Cindy. Geen antwoord. “Wat zei je nou, Coen”. “ Een perswee, dus er komt een zesde” zei Coen. Niet veel later was daar dan het zesde pupje. Nog een reutje en ook weer een Sable, maar veel meer wit dan z’n andere Sable broertjes. Lotta nam haar ouderlijke taak door hem schoon te maken. Ronald was al naar bed gegaan dus had Cindy de keuze om een naam te kiezen. Ze waren al voorbereidingen aan het treffen om de werpkist schoon te maken. Ondertussen had Cindy de iPad gepakt om een leuke naam te kiezen, Coen keek mee en zag de naam Skjanni staan. Hij vond dat wel bij de pup passen. Pup 6 heet dan ook Skjanni.

De opruiming

De werpkist werd schoongemaakt en om 12:00 was dan ook alles klaar en schoon. Coen zei: “Jullie redden het wel vanaf hier, ik ga lekker naar huis”. Cindy bedankte Coen voor zijn hulp en zwaaide hem even uit en Lotta was even snel naar de deur gerend om Coen ook even te bedanken en uit te zwaaien.
Het luchtbed werd daarna weer in de ren gelegd en Cindy kon al liggend Lotta en de pups in de gaten houden. Ronald kwam om half 2 even naar beneden om te vragen hoe het verder gegaan was. Cindy wist, half slapend, te melden dat er uiteindelijk 6 puppen geboren zijn.

 

Volg ons op Facebook voor nog meer puppySPAM!!!